Dadelkoekjes zijn een bijzonder lekker tussendoortje. Heerlijk om gewoon zomaar van te snoepen, maar ook de perfecte snack voor gelegenheden zoals het Suikerfeest. Bovendien zijn dadelkoekjes smaakvol en verantwoord, door de toevoeging van onze verse dadels. Hieronder tonen we je een dadelkoekjes recept aan de hand waarvan je zelf eenvoudig en snel je eigen dadelkoekjes kunt maken. De overheerlijke dadels die je voor dit recept nodig hebt, kun je via onze webshop bestellen. Bekijk hieronder het recept en ga je eigen dadelkoekjes maken.
Dadelkoekjes recept ingrediënten
De volgende ingrediënten verwerk je in dit dadelkoekjes recept. Ten eerste is er het deeg van de koekjes:
- 300 gram bloem
- 180 gram roomboter
- 80 gram poedersuiker
- Een eetlepel oranjebloesemwater (Mazhar)
- Snufje zout
De vulling maak je van de volgende ingrediënten:
- 300 gram verse dadels (eventueel kun je hier ook dadelpasta voor gebruiken)
- 70 gram walnoten
- Een eetlepel oranjebloesemwater
Daarnaast zijn er nog kruiden die je optioneel kunt toevoegen aan de vulling, naar eigen inzicht:
- Een theelepel kaneel
- Een halve theelepel kardemompoeder
Tot slot kun je nog wat poedersuiker ter garnering gebruiken.
Bereidingswijze dadelkoekjes
Voor het maken van dadelkoekjes kun je het volgende stappenplan volgen:
- Verwarm de over voor op 190 graden Celsius.
- Maak gebruik van een ruime kom. Hier doe je de roomboter, poedersuiker en een snufje zout in, waarna je het mixt voor ongeveer een minuut. Vervolgens doe je er het oranjebloesemwater en de bloem bij. Met je handen ga je dit samen kneden totdat je er deeg voor koekjes van hebt gemaakt.
- Je doet de dadels in een tweede kom met een ruime inhoud. Gebruik je verse dadels, dan maak je ten eerste hier een pasta van. Aan de dadels voeg je vervolgens de walnoten, de optionele kruiden en het oranjebloesemwater toe. Meng het grondig, zodat er een mooi geheel ontstaat. Dit is de vulling.
- Neem het koekjesdeeg en maak hier bolletjes van 14 tot 17 gram van. Van de dadelmix maak je staafjes van circa 8 tot 10 gram.
- Plaats de deegbolletjes in je hand en druk ze plat. Hierin kun je de dadelvulling plaatsen. Vouw het platte deeg naar elkaar toe, zodat er een dicht geheel ontstaat. Je kunt vervolgens het deeg naar eigen inzicht vormen, waarbij er traditioneel vaak wordt gekozen voor een bladvorm. Vervolgens kun je er zelf een mooi patroon in maken, bijvoorbeeld met behulp van een koekjesknijper. Deze voorbereidende stappen nemen zo’n 10 tot 20 minuten in beslag.
- Plaats de dadelkoekjes in de voorverwarmde oven en bak ze voor zo’n 10 tot 15 minuten op 190 graden Celsius.
- Haal de dadelkoekjes uit de oven en geef ze ongeveer een half uurtje de tijd om af te koelen.
- Tot slot kun je de dadelkoekjes in de poedersuiker deppen ter garnering.
In totaal neemt dit dadelkoekjes recept zo’n 50 tot 65 minuten in beslag, van de voorbereiding tot het laten afkoelen van de dadelkoekjes.
Bestel jouw dadels bij Yogi & Yousef
Yogi & Yousef is jouw online webwinkel voor alles op het gebied van dadels. Hier bestel je de dadelproducten die je nodig hebt om allerlei smaakvolle recepten te maken. Wat zul je smullen van deze overheerlijke dadelkoekjes. Niet alleen kun je bij ons terecht voor verse dadels, maar ook voor producten zoals dadelpasta. Dit ingrediënt kun je ook in verschillende recepten verwerken. Bestel nu jouw dadels bij ons.