Dadels met geitenkaas is een heerlijke combinatie van smaken. De zoete, karamelachtige smaak van onze 100% verse dadels gaat uitstekend samen met de zachte, nootachtig zoete smaak van de geitenkaas. Zo ontstaat een onweerstaanbare mix van smaken. Hieronder zetten we de ingrediënten en bereidingswijze van twee recepten voor je op een rij: een vegetarische variant van dadels met geitenkaas en dadels met geitenkaas uit de oven, met spek eromheen gewikkeld. Loopt het water je nu al in de mond? Lees dan snel verder en ontdek hoe overheerlijk een dadel met geitenkaas is.
Ingrediënten
Voor de vegetarische variant van dadels met geitenkaas heb je het volgende nodig:
- 10 dadels
- 100 gram geitenkaas
- 10 stuks walnoten
- Optioneel: een beetje honing
Ga je liever voor dadels met geitenkaas en spek? Dan heb je de volgende ingrediënten nodig:
- 10 dadels
- 120 gram geitenkaas
- 5 plakken ontbijtspek
- Optioneel: een beetje honing
Bereidingswijze
Laten we beginnen met de bereidingswijze van de vegetarische variant. Het beste kun je kiezen voor dadels zonder pit. Dit is de ideale snelle en gezonde snack:
- Snijd de dadels open in de lengte. Mocht je toch voor dadels met pit hebben gekozen, dan ontpit je nu de dadel.
- Vervolgens vul je de dadel met de geitenkaas. Probeer de geitenkaas evenredig over de dadels te verdelen, dus ongeveer 10 gram geitenkaas per dadel.
- Voeg aan iedere dadel een walnoot toe. Optioneel kun je per dadel een beetje honing toevoegen, voor de echte zoetekauw.
- Geniet nu van de dadels met geitenkaas. Het maken van dit snelle tussendoortje neemt maar 5 tot 15 minuten in beslag.
Maar ook overheerlijk zijn dadels met geitenkaas uit de oven, waarbij de dadel met spek omwikkeld is. Deze variant maak je op de volgende manier:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- De dadels snijd je in de lengte open en ontpit je mits nodig. Het is wederom makkelijker om te kiezen voor onze dadels zonder pit.
- Vul iedere dadel met geitenkaas. Verdeel de geitenkaas evenredig over alle dadels.
- Optioneel: voeg een beetje honing toe om de smaak nog zoeter te maken.
- Verdeel de plakken ontbijtspek in twee delen en omwikkel iedere dadel met het spek.
- Plaats de dadels met geitenkaas en spek in een ovenvaste schaal. Bak ze 9 tot 12 minuten in de oven op 180 graden Celsius.
- De dadels mogen warm geserveerd worden.
Het bereiden neemt ongeveer een kwartiertje in beslag, terwijl het wachten op de oven 10 minuten duurt. In totaal ben je dus maar zo’n 25 minuten kwijt aan het bereiden van deze heerlijke snack.
Bestel jouw dadels bij Yogi & Yousef
Wat zijn er toch veel overheerlijke dadel recepten mogelijk. Wij kunnen geen genoeg krijgen van deze heerlijke steenvruchten. Jij ook niet? Koop dan vandaag nog jouw verse dadels via onze webshop. Bij ons ontdek je een riant aanbod aan duurzaam en eerlijk geproduceerde dadels tegen scherpe prijzen. Bovendien is de verzending gratis bij bestellingen van €70 of meer. Genoeg reden om jouw verse dadels te kopen bij Yogi & Yousef.