✔ 100% verse dadels   ✔ Duurzame teelt

✔ Gratis verzending Benelux & Duitsland vanaf € 50,-

Nederlandse Site Engelse site

Groeien dadels aan een plant of aan een boom?

We zijn allemaal dol op dadels. Het is een lekker en verantwoord tussendoortje, zeker als je kiest voor onze verse dadels. Maar heb je jezelf wel eens afgevraagd waar dadels vandaan komen? Groeien dadels aan een plant of groeien dadels aan een palmboom? In deze blog vertellen we je meer over de groei van dadels. We laten je zien hoe dit proces in zijn werk gaat. Daarnaast vertellen we je of dadels aan een palmboom of dadels aan een plant groeien. Heb je na het lezen van deze blog zin in dadels? Bestel jouw dadels via onze webshop.

Hoe groeien dadels?

Dadels groeien in warme klimaten. Ze gedijen goed bij grote droogte en hitte. Op verschillende plekken op aarde worden dadels geteeld, waaronder in Saoedi-Arabië. Hier komt onze Dalia Sukkary dadel vandaan, die wij op 100% natuurlijke en duurzame wijze produceren. Naast deze dadel bestaan er meer dan 400 andere rassen. Andere landen waarin dadels groeien en worden geteeld zijn onder meer Egypte, Iran, Verenigde Arabische Emiraten, Pakistan, Algerije en Soedan.

Hoog in een palmboom start het groeiproces van dadels. Voorafgaand vindt handmatige bestuiving plaats tussen de palmen en de zaadjes. Dit heeft als gevolg dat vruchten aan de palmboom beginnen te groeien. Vaak leidt dit tot te veel trossen, waardoor uitdunning vereist is. Soms is de hoeveelheid vruchten die aan takken groeien zo enorm, dat een deel van de vruchten aan de takken moeten worden verwijderd. Voor de groei van dadels is het essentieel dat ze over voldoende ruimte beschikken. Dit levert grote en volle dadels op.

In november en december is het tijd om de dadels te oogsten. Dit gebeurt met de hand op specifieke momenten tijdens het rijpingsproces. Het oogsten doen wij in eigen beheer, zodat de kwaliteit gewaarborgd wordt. Als er dadels zijn die nog wat moeten rijpen, dan gebeurt dit in de brandende hitte (maar niet in de zon). Zo garanderen we dat onze dadels hun karakteristieke karamelachtige zoete smaak verkrijgen. Wij bewerken onze dadels niet. Zo blijven ze 100% natuurlijk en behouden ze optimaal hun voedingsstoffen.

Dadels palmboom

Hierboven vertelden we je al dat dadels aan een palmboom groeien. Vele jaren geleden was de palmboom ooit een plant, maar aan een plant kunnen de vruchten niet groeien. Al duizenden jaren worden dadelpalmbomen geplant en zijn verse dadels geliefde vruchten. Dadelpalmbomen kunnen tot maar liefst 25 meter hoog worden. Alleen in vrouwelijke palmbomen kunnen dadels groeien. De functie van mannelijke palmbomen is het bestuiven van de vrouwelijke palmbomen.

Leuk feitje: dadels groeien in een palmboom die je kunt zien als een broer van de palmboom waarin kokosnoten groeien. Ze behoren beiden tot de palmenfamilie. De palmbomen lijken ontzettend veel op elkaar, behalve wat eraan groeit. Fascinerend hoe de natuur zich ontwikkelt, toch?

Dadels plant

Alhoewel dadels aan een palmboom groeien, begint deze dadelpalmboom zijn leven als een plant. Er groeien geen dadels aan de plant. De plant moet zich eerst ontwikkelen tot een palmboom voordat er daadwerkelijk dadels aan kunnen groeien. Technisch gezien behoren palmbomen tot de planten en zou je kunnen zeggen dat dadels aan een plant groeien, maar de vruchten groeien alleen op hoogte in palmbomen.

Bestel jouw dadels bij Yogi & Yousef

Tijdens het lezen van deze blog heb je een inzichtje gekregen in de groei van dadels. Heb je nu ook zo’n zin in deze heerlijk zoete vruchten? Via onze webwinkel kun je eenvoudig en snel onze 100% verse en natuurlijk geteelde dadels bestellen. Bij bestellingen van €50 of meer is de verzending zelfs gratis. Nu is het moment om te gaan genieten van de heerlijke dadels van Yogi & Yousef.

 

 • Verse dadels extra zacht zonder pit - doos 3 kg
   31,90 View Product
  4.89
  (27)
 • Verse dadels extra zacht zonder pit - doos 3 kg
   24,90 View Product
  4.89
  (28)
 • Out of stock Dadels (vers) extra zacht 750 gram
   9,90 View Product
  4.92
  (125)
 • chocolade dadels
   3,60 View Product
  4.81
  (169)
 • Dadelstroop
   3,00 View Product
  4.71
  (136)
 • Dadelpasta 3kg weergave in open doos
  Biologisch
   35,50 View Product
  4.63
  (8)
 • Biologische dadelpasta doos van 4 kilogram
  Biologisch
   9,90 View Product
  4.83
  (35)
 • Bio verse dadels zonder pit 3kg
  Biologisch
   43,90 View Product
  4.91
  (43)
 • Verse dadels extra zacht zonder pit - doos 3 kg
   37,90 View Product
  4.83
  (121)
 • Bio verse dadels zonder pit 3kg
  Biologisch
   47,90 View Product
  4.89
  (65)
 • Box met extra zachte verse dadels - 3 kilo
   31,12 View Product
  4.73
  (98)
 • Dadels met chocolade - 1kg in doos
   34,90 View Product
  4.88
  (65)
 • Dadels (vers) extra zacht 750 gram
  Biologisch
   12,90 View Product
  4.95
  (208)
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis verzending Benelux & Duitsland

Vanaf € 50-

Duurzaam geproduceerd

in Saudie Arabië

100% Natuurlijke dadels

Direct van de palmboom

Veilig en snel afrekenen

Betaalmethodes

Yogi & Yousef nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van:

 • – Aanbiedingen
 • – Nieuwe producten
 • – Recepten

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© YogiYousef

De waardering van www.yogiyousef.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 1760 reviews.