Couscous met dadels en kip: het is een gouden combinatie. Van dit recept gaat iedereen watertanden. Heerlijk om voor twee personen te maken, maar ook de perfecte maaltijd om voor grotere gezelschappen te bereiden. Lees hieronder meer over de ingrediënten en de bereidingswijze van dit overheerlijke recept.
Ingrediënten voor Marokkaanse kip met dadels, kaneel en couscous
Voor twee personen gebruik je de volgende ingrediënten:
- 300 gram kipdijfilet
- Een handje verse dadels (vier tot zeven stuks)
- Eén tot drie theelepels kaneel (afhankelijk van hoe zoet je het wilt)
- Eén theelepel komijnzaad
- Eén eetlepel ras el hanout
- Twee tenen knoflook
- 150 gram couscous
- Eén courgette
- Olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Kip marineren
Laten we beginnen met het bereiden van de couscous met dadels en kip. Ten eerste gaan we de kip marineren. Hiervoor snijd je de kipdijfilet in flinke stukken. Plaats ze in een kom. Vervolgens doe je hier voldoende olijfolie bij zodat alle kipstukjes lichtjes gecoat worden. Hierna voeg je alle kruiden toe: komijnzaad, kaneel, ras el hanout, peper, zout en de teentjes knoflook (uitgeperst). Roer het geheel voor een evenwichtige verspreiding van de marinade. Laat de kip minimaal een uur de smaken opnemen. Hoe meer uren de kip kan marineren, hoe beter (maximaal 24 uur).
Kip met dadels bakken
Na het marineren is het tijd om de kip te bakken. Dit doe je in een koekenpan of wokpan. Doe een beetje olijfolie in de pan. Zet het vuur op middelhoog en bak de kip rondom aan, waarbij de binnenzijde nog niet optimaal gegaard hoeft te zijn. Vervolgens gaat het vuur op laag en doe je er ongeveer 150 ml water bij.
Ondertussen snijd je de dadels in kleine stukken. Deze stukjes voeg je aan de pan toe. Hou een aantal stukjes apart ter garnering. Roer het geheel even door. Vervolgens laat je het tien minuten zachtjes sudderen, zodat de heerlijk zoete saus wat kan aandikken. Vind je de saus te stevig? Voeg dan wat water toe.
Courgette en couscous prepareren
In een andere koekenpan of wok ga je de courgette bakken. Snijd de courgette in kleine kubussen. Voeg wat olie toe aan de pan en bak de blokjes op middelhoog vuur in een aantal minuten bruin. De couscous combineer je in een kom met een snufje peper en zout. Hier voeg je 225 tot 300 ml kokend water aan toe. Dek de kom af. Na circa tien minuten heeft de couscous het vocht opgenomen.
Hierna kun je de Marokkaanse kip met dadels, kaneel en couscous serveren. Doe de couscous op een bord en plaats de kip met saus en de courgette erbovenop. Garneer met de resterende stukjes dadel. Wil je dit recept gaan maken? Bestel de dadels die je nodig hebt via onze webshop.