Deze cutie chocolade-dadel schildpadjes zien er niet alleen leuk uit, ze zijn ook heel erg lekker. Het vergt een klein beetje geklieder en geduld tussen de stapjes door maar het eindresultaat maakt alles goed. Een leuke treat om jezelf of je kinderen mee blij te maken. Dit recept maakt 6 schildpadjes.
Wat heb je nodig?
150 gram chocolade
100 gram pecannoten
7 verse dadels (een uurtje in warm water geweekt)
een theelepel vanille aroma (optioneel)
bakpapier
1. Smelt de helft (75 gram)van de chocolade au bain marie.
2. Met de gesmolten chocolade maak je op het bakpapier 6 ovale cirkels. Dit zijn de lijfjes van de schildpadden.
3. Leg terwijl de chocolade nog zacht is in elk rondje 4 hele pecannootjes als pootjes in de chocolade, en 1 als hoofdje.
Eventuele restjes pecannoten kan je verkruimelen en in de lege ruimte van het chocolade cirkeltje leggen als extra versteviging van het lijfje.
4. Voordat de dadelvulling erop gaat, moet de chocolade uitharden. Dit kan heel snel als je ze even een kwartiertje in de vriezer doet.
5. Ondertussen maak je de dadelkaramel. Met een vork prak je de (ontpitte) dadels tot een plakkerig geheel. Voeg de vanille aroma toe en roer door. Voeg wat water toe als het geheel te dik is. Dit alles kan ook in een kleine blender.
6. Haal de uitgeharde schildpadjes uit je vriezer. Schep op elk schildpadje een laagje van de dadelkaramel. Leg ze weer terug in de koeling.
7. Smelt de andere helft van de chocolade weer au bain marie.
8. Haal de schildpadjes uit de koeling en giet ongeveer twee eetlepels van de gesmolten chocolade over de dadelkaramel. Nu ontstaat het schildje. Wederom gaan ze weer even de vriezer in.
9. Haal na 10 minuten de schildpadjes uit de vriezer en drapeer met de laatste restjes warme chocolade op elk schildje een ruitvormpje.
10. De schildpadjes kunnen nu nog even de koelkast of vriezer in voordat je ze eet.
Koel blijven ze 5 dagen goed. In de vriezer een maand. Vanuit de vriezer zijn ze direct eetbaar. Het zijn dan bijna Magnum-achtige treats. Enjoy!
Tip: prak een lepel vloeibare pindakaas door het dadelmengsel voor een extra smaakkick.