Het leuke aan dadels is dat ze niet alleen van zichzelf een heerlijk en gezond tussendoortje zijn, maar dat je ze ook kunt verwerken in allerlei leuke en creatieve recepten. Op onze website vind je verschillende recepten die allemaal de moeite waard zijn. Ook dit dadels met pindakaas recept moet je een keer geprobeerd hebben. Niet alleen is de smeuïge structuur van de gevulde dadels een genot, maar ook de smaak is iets wat je moet ervaren. Bovendien bevat dit recept daarnaast pure chocolade en een beetje zeezout, wat een heerlijke combinatie van smaken is. Ontdek nu dit recept.
Wat maakt dadels met pindakaas zo heerlijk?
Voor onze dadels maken we gebruik van het Dalia Sukkary ras. Er zijn diverse eigenschappen die dit een unieke dadelsoort maken. Denk aan de heerlijke karamelachtige smaak of de vele vitamines en mineralen die het bevat. Maar ook de textuur van de dadels valt op. Dalia Sukkary dadels zijn boterzacht en heerlijk smeuïg. Bovendien heb je zelf invloed op de textuur. Naast onze standaard verse dadels kun je bijvoorbeeld kiezen voor extra zachte dadels. Deze varianten zijn nóg zachter en kunnen prima gebruikt worden voor dit recept.
Onze zachte dadels combineer je voor dit recept met pindakaas. Dadels en pindakaas vullen elkaar uitstekend aan. Pindakaas is heerlijk smeuïg, waarbij je zelf kunt bepalen of je kiest voor zachte pindakaas of pindakaas met stukjes. Zo is niet alleen de smaak van deze snack geweldig, maar het mondgevoel draagt ook bij aan het genot. Dit levert een ongeëvenaarde smaakervaring op.
Dadels met pindakaas ingrediënten
Voor dadels met pindakaas gebruik je de volgende ingrediënten. Je kunt dit eenvoudig op- of afschalen, afhankelijk van het aantal personen waarvoor je dit tussendoortje wilt maken. Dit recept is voor drie tot vier personen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om, verspreid over een aantal dagen, zelf de dadels op te eten. Dat nemen we je niet kwalijk. Dit zijn de ingrediënten voor dadels met pindakaas:
- 10 van onze verse Dalia Sukkary dadels.
- 190 tot 210 gram pure chocolade (bestaat voor minstens 54% of meer uit cacao).
- 10 goed gevulde theelepels pindakaas.
- Een snufje grof zeezout per dadel.
Dadels met pindakaas bereiden
Al binnen enkele stappen kun je deze dadels met pindakaas eenvoudig en snel zelf bereiden. Dit is een toegankelijk recept voor iedereen. Hieronder zetten we de belangrijkste stappen voor je op een rij.
Dadels voorbereiden en vullen met pindakaas
Ten eerste begin je met het ontpitten van de dadels. Je kunt het jezelf nog gemakkelijker maken door te kiezen voor onze dadels zonder pit. Snijd de dadels voorzichtig in en vul ze met een behoorlijke theelepel pindakaas. Vervolgens plaats je de dadels met pindakaas voor een uurtje in de vriezer. Dit geeft ze de tijd om uit te harden.
Chocolade prepareren
Neem de pure chocolade en hak het in grove delen. Vervolgens is het zaak om een deel (zo’n 125 tot 140 gram) van de chocolade te smelten. Dit kan op verschillende manieren. Je kunt de pure chocolade in de magnetron doen, maar au bain-marie smelten is ook een optie. Haal de gesmolten chocolade uit de magnetron of zet het vuur uit. Vervolgens doe je er de rest van de pure chocolade bij. Dit vervult twee functies: de chocolade kan sneller afkoelen en beter uitharden.
Dadels met pindakaas en chocolade combineren
Na het uurtje in de vriezer, haal je de dadels met pindakaas eruit (mits ze uitgehard zijn natuurlijk). Doe de dadels in de chocolade om ze te voorzien van een coating. Vervolgens plaats je de dadels met pindakaas op wat bakpapier. Verdeel een klein beetje grof zeezout over iedere individuele dadel. Geef het de tijd om uit te harden, waarna ze klaar zijn om gegeten te worden. Je kunt ze in de koelkast bewaren voor een maximum van vijf dagen. Geniet ervan! Dadels nodig voor dit recept? Bestel ze bij onze webwinkel.