De dadels van Yogi & Yousef zijn zo gezond, die kun je op elk moment van de dag eten!
Wij hebben voor jou 3 heerlijke recepten om jouw dag healthy te beginnen met Yogi & Yousef dadels. De oorsprong van de recepten vind je terug onder elk recept.
Nicecream
Ingrediënten voor 1 persoon
1 banaan
100 gram bevroren mango
3 Yogi & Yousef dadels ontpit Bekijk product
Optie: cardemom/kaneel/ cacao/vanille
Muesli-topping:
3 Yogi & Yousef dadels ontpit Bekijk product
2 eetlepels havermout
2 eetlepels kokoschips/kokosschaafsel
Bereiding
Doe de banaan, mango en 3 dadels in de keukenmachine en meng geleidelijk. Mocht het niet goed willen mengen, kun je er een scheutje water of (vegan) melk bij doen. Wanneer je een ijsmassa krijgt, haal je je nicecream uit de keukenmachine. Maak je keukenmachine schoon en doe er vervolgens alle ingrediënten in voor de muesli-topping. Meng de ingrediënten van de muesli-topping en strooi vervolgens over je nicecream, mmmmm. Enjoy!
Dit recept is afkomstig van ons eigen teamlid Arez.
Chiapudding met banaan en dadels
Ingrediënten voor 1 persoon
250 ml plantaardige melk
1 banaan
2,5 eetlepel chiazaad
2 Yogi & Yousef dadels + 2 voor garnering Bekijk product
3 el yoghurt
1 el amandelschaafsel
1 el jam
Bereiding
Bereid dit recept een avond van te voren. Snij de banaan in stukjes. Mix de banaan samen met de plantaardige melk en de dadels tot een glad mengsel. Voeg daarna het chiazaad toe. Roer dit goed door. Schenk het mengsel vervolgens in een kommetje en bewaar het een nachtje in de koelkast.
De volgende dag kan je het verdelen in een ander kommetje met de yoghurt. Garneer het vervolgens met stukjes dadel, jam en amandelschaafsels.
Dit recept is afkomstig van Lisa van Leeuwen, onze tweede prijswinnaar van de Baking Contest in 2016.
Worteltaart pannenkoekjes met vanille yoghurtsaus
Ingrediënten voor 2 à 3 porties
1,5 wortel +/- 160 gram, geschild en in stukjes gesneden
200 ml sojamelk of andere (plantaardige) melk naar keuze
3 Yogi & Yousef dadels Bekijk product
80 gram boekweitmeel
1 ei
2 tl kaneel
1/4 tl piment, optioneel
1/2 tl bakpoeder
Optioneel: 2 handjes rozijnen
Vanille yoghurt:
2 volle el Griekse yoghurt
1/2 tl vanille extract
Optioneel: honing of rijststroop of ahornsiroop
Bereiding
Doe de stukjes wortel, het ei, de dadels (of zoetstof) en de melk in een blender. Mix tot een glad geheel.
Meng het meel met de kruiden en het bakpoeder. Giet het wortel mengsel in een kom of schaal en roer geleidelijk het meelmengsel er met een garde door. Als het goed gemengd is roer je de rozijnen er door.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met wat kokosolie. Schep met een lepel kleine hoopjes beslag in de pan. Bak de pannenkoekjes tot er belletjes ontstaan in het midden en de randjes enigszins opgedroogd zijn. Draai de pannenkoekjes om en bak nog eens 2 minuten aan de andere kant tot de pannenkoeken goudbruin zijn.
Meng de ingrediënten voor de saus. Serveer de pannenkoekjes met het vanille yoghurtsausje.
Recept staat oorspronkelijk op de blog Healthy Foodie Manon.
Zelf aan de slag met één van deze recepten?
Bezoek dan onze webshop en neem een kijkje in ons uitgebreide assortiment. Of kies eenvoudig een product uit in de onderstaande productselectie.