✔ 100% verse dadels   ✔ Duurzame teelt

✔ Gratis verzending Benelux & Duitsland vanaf € 50,-

Nederlandse Site Engelse site

Sukkary vs Medjoul

Ding, ding, ding! It is time to battle. Vandaag zullen we voor jullie onze overheerlijke Yogi & Yousef Dadels vergelijken met een andere kwaliteitsdadel, de Medjoul. Wat zijn nou de verschillen? En wat maakt onze Yogi & Yousef dadel nou zo bijzonder en lekker? Lees snel verder!

Er bestaan ongeveer 1500 verschillende soorten dadels in de wereld. Dadels groeien in warme streken, zoals Afrika, Amerika en in het Midden-Oosten. Van al die soorten, plukt en verpakt Yogi & Yousef de lekkerste soort: de dalia sukkary dadel. De dadels van Yogi & Yousef groeien in Saudi-Arabië in een vruchtbare oase middenin de woestijn. De dalia sukkary wordt vers geplukt en door Yogi & Yousef uitgesorteerd in 2 zachtheden, zacht en extra zacht. Uniek in Europa, heerlijk zacht en zoet met een romige karamelsmaak en boordevol voedingsstoffen.

Vandaag neemt onze Sukkary dadel het op tegen de Medjoul dadel. Naast de Deglet Nour is de Medjoul dadel een van de bekendste dadelsoorten in Nederland. Deze dadelsoort is afkomstig uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. De grootte van de Medjoul dadel is zijn belangrijkste kenmerk, deze kan wel 7 cm groot zijn. Als je er eentje in je hand hebt, zal je versteld staan van de grootte. Meestal zijn Medjoul dadels gedroogd te koop. Hierdoor heeft de dadel een gerimpelde schil. In veel gevallen begint het drogingproces als de dadel aan de boom hangt!

De smaak van de dadels

Tijd om deze twee dadels te vergelijken! Laten we beginnen met de smaak. Dalia Sukkary dadels hebben een zachtere smaak dan reguliere dadels zoals de Medjoul dadel. Dit komt onder andere doordat wij onze dadels op het moment plukken wanneer ze zacht en smeuïg zijn. Medjoul dadels zijn ook lekker, maar hebben een vrij scherpe zoetheid, waardoor je vaak de zoetheid nog wil wegspoelen.

De Dalia Sukkary dadel heeft een romige karamel smaak en bevat super veel voedingstoffen, waaronder Vit. A, B1, B2, C, K en tien essentiële mineralen, tot wel 4 x meer dan reguliere dadels. Dit komt door de grond waarin ze groeien, de manier waarop we met onze dadels omgaan en doordat we de dadels koelen na het plukken in plaats van ze in te drogen. Daardoor blijven de voedingstoffen het beste bewaard. Daarnaast bevatten onze dadels ca. 29 kcal per dadel, terwijl een Medjoul dadel al gauw 66 kcal bevat.

De prijs van de dadels

Dan de prijs. Medjoul dadels zijn vanwege hun grootte meestal erg prijzig in de aanschaf. Medjoul dadels zijn vooral aan de duurdere kant omdat het telen en oogsten van deze dadels erg arbeidsintensief is. Dit geldt ook voor de Dalia Sukkary dadels van Yogi & Yousef. [ De dadels worden met de hand bestuift en de bomen moeten worden beschermd tegen stof en regen. Dadels rijpen allemaal op verschillende tijdstippen en dus moeten plukkers soms meerdere keren langs dezelfde boom. Elke dadel wordt met de hand geplukt en uitgesorteerd. Omdat Dalia Sukkary dadels delicaat zijn gebeurt dit met de hand en niet machinaal.

Dalia Sukkary dadels zijn in verhouding iets minder prijzig dan Medjoul dadels. Yogi & Yousef plukken, verpakken en transporteren hun eigen dadels, waardoor de kosten relatief laag blijven. In tegenstelling tot veel andere dadels worden onze Sukkary dadels na het plukken niet behandeld met chemicaliën, glucosestroop of conserveringsmiddelen. Na onderzoek zijn we tot de conclusie gekomen dat deze prachtige vrucht dat allemaal niet nodig heeft. Het wordt immers al meer dan 6.000 jaar verbouwd zonder deze behandelingen. Daarom voegen we absoluut niets toe na het plukken en hebben wij een 100% natuurlijke dadel!

And the winner is… Yogi & Yousef’s eigen Dalia Sukkary dadel!

Met de zachtere smaak en textuur wint de Dalia Sukkary dadel het van de Medjoul. Ook het feit dat de Sukkary dadel vers en onbewerkt is, is een groot pluspunt. Alleen qua grootte verliest de Sukkary dadel het van de Medjoul. Ach dan nemen we toch gewoon een extra Yogi & Yousef dadel 😉

Nieuwsgierig geworden?

Shop nu onze dadels en proef zelf de heerlijke smaak van onze Dalia Sukkary Dadel!

 •  29,90 View Product
  5.00
  (9)
 • Verse dadels extra zacht zonder pit - doos 3 kg
   24,90 View Product
  4.88
  (24)
 • Verse dadels extra zacht zonder pit - doos 3 kg
   31,90 View Product
  4.87
  (23)
 • Biologische dadelpasta doos van 4 kilogram
  Biologisch
   9,90 View Product
  4.81
  (32)
 • Bio verse dadels zonder pit 3kg
  Biologisch
   43,90 View Product
  4.89
  (38)
 • Out of stock Verse dadels extra zacht zonder pit - doos 3 kg
   37,90 View Product
  4.71
  (31)
 • Dadels met chocolade - 1kg in doos
   34,90 View Product
  4.87
  (60)
 • Bio verse dadels zonder pit 3kg
  Biologisch
   47,90 View Product
  4.89
  (64)
 • Box met extra zachte verse dadels - 3 kilo
   38,90 View Product
  4.72
  (93)
 • Dadels (vers) extra zacht 750 gram
   9,90 View Product
  4.91
  (113)
 • Dadelstroop
   3,00 View Product
  4.70
  (135)
 • Verse dadels extra zacht zonder pit - doos 3 kg
   37,90 View Product
  4.83
  (121)
Gratis verzending Benelux & Duitsland

Vanaf € 50-

Duurzaam geproduceerd

in Saudie Arabië

100% Natuurlijke dadels

Direct van de palmboom

Veilig en snel afrekenen

Betaalmethodes

Yogi & Yousef nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van:

 • – Aanbiedingen
 • – Nieuwe producten
 • – Recepten

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© YogiYousef

De waardering van www.yogiyousef.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 1641 reviews.