Kan dadelcake gezond en zoet zijn? Dit recept bewijst dat het kan. Dit dadelcake recept is perfect voor de liefhebbers van zoetigheid. Bovendien is dit een dadelcake zonder suiker. In plaats daarvan zijn het onze verse dadels die voor de overheerlijke zoete smaak zorgen. Een dadelcake die gezond én zoet is: het beste van beide werelden. Bijkomend voordeel is dat zelf dadelcake maken een fluitje van een cent is. Lees snel verder en ontdek dit heerlijke dadelcake recept.
Dadelcake ingrediënten
Voor dit dadelcake recept heb je de volgende ingrediënten nodig:
· 13 tot 17 dadels, afhankelijk van hoe zoet je de dadelcake wilt maken.
· Drie eieren
· 50 ml volle melk
· 140 gram amandelmeel
· 130 gram havermeel
· Een theelepel bakpoeder
· 25 tot 35 gram honing
Dadels voorbereiden
Zelf dadelcake maken is eenvoudiger dan ooit als je dit recept volgt. Ten eerste begin je met het voorverwarmen van de oven op 180 graden Celsius. In de tussentijd haal je de pitten uit de dadels. Wil je het jezelf gemakkelijker maken? Bestel dan onze dadels zonder pit. Voor dit dadelcake recept is het belangrijk om te beschikken over zachte dadels. Daarom week je de dadels voor circa vijf minuten in kokend water. Hierna snijd je de dadels in kleine deeltjes.
Het beslag prepareren
Na het snijden van de dadels combineer je de deeltjes met de drie eieren en 50 ml volle melk in een ruime kom. Meng het geheel. Vervolgens voeg je hier het amandelmeel, het havermeel en de bakpoeder aan toe. Roer alles nog een keer goed door elkaar totdat er beslag voor je dadelcake ontstaat.
Dadelcake bakken in de oven
Voor dit dadelcake recept is het aan te raden om te beschikken over een vierkante springvorm van 15 cm. In deze springvorm doe je het beslag. Plaats de springvorm met beslag in de oven, waarna je de dadelcake voor ongeveer een half uur op 180 graden Celsius bakt in de oven. Controleer na een minuut of 25 hoe gaar de cake is. Een dadelcake hoort stevig en plakkerig te zijn. Voor het serveren verspreid je de honing evenredig over de dadelcake. Tijd om te smullen.
Dadelcake zonder suiker maken met onze dadels
Binnen onze webwinkel kun je de dadels bestellen die je nodig hebt voor dit dadelcake recept. Dadelcake is gezond en heerlijk zoet. Dit komt doordat onze verse dadels, met hun karakteristieke romige karamelsmaak, ook boordevol vitamines, mineralen en vezels zitten. Aan de hand van dit recept kun je een smaakvolle en verantwoorde cake maken, zonder dat je hiervoor suiker hoeft toe te voegen. Bestel daarom nu jouw verse dadels bij Yogi & Yousef.