De vegan keukenprinses @https.hanne uit België heeft met Yogi & Yousef dadels een heerlijke taart gemaakt. Vegan en boordevol smaak! Check nu het recept van Hanne hieronder of bezoek haar Instagram pagina.
Ingrediënten bodem
- 75g pecannoten
- 48g @steviala amandelmeel
- 2 dadels zonder pit
- 2tbsp. kokosnootolie
- 1tsp kaneel
- zout
Ingrediënten cheesecake - 300 g ruwe cashewnoten, gedrenkt in koud water ‘s nachts
- 125 ml kokosmelk in blik
- 58g kokosolie, gesmolten en gekoeld
- 100g @steviala sweet&toffee
- 1tbsp vanille-extract
- 25g bosbessen, bevroren
INSTRUCTIES
- Smeer een springvormig pannetje in met kokosnootolie en zet het opzij.
- Voeg pecannoten, bloem, dadels, olie, kaneel en zout toe aan een keukenmachine en verpulver ze tot een deeg. Niet overdrijven, anders verandert het in notenboter! Druk het deeg gelijkmatig langs de bodem van de bereide pan.
- Meng in de keukenmachine de vulling met uitzondering van de bosbessen en meng het tot een zijdezacht deeg.
- Giet 2/3 van de vulling over de pecannotenkorst. Maak de bovenkant glad en klop de pan een paar keer hard tegen de toonbank om eventuele luchtbellen los te maken. Plaats in de vriezer.
- Voeg de bosbessen toe aan het resterende beslag en meng. Verspreid over de gladde laag. Ga terug naar de vriezer.
- Plaats de taart in de vriezer voor minimaal 3 uur.
Geniet ervan!