De vegan keukenprinses @https.hanne uit België heeft met Yogi & Yousef dadels een vegan Twix repen gemaakt! Twix repen die glutenvrij, graanvrij, vrij van geraffineerde suikers EN ook nog eens veganistisch!
Vegan en boordevol smaak! Check nu het recept van Hanne hieronder of bezoek haar Instagram pagina.
Ingrediënten
Voor de zandkoekjesbodem
- 82g @steviala kokosnootmeel
- 72g kokosolie, kamertemperatuur
- 3tbsp @steviala sweet&toffee
Voor de karamel - 7g ontpitte dadels, fijngesneden
- 4g maiszetmeel
- 150ml kokosnootcrème
- 72g @steviala ery-brons
- Zout
Voor de chocoladelaag - 50g @cleanfoods.nl pure chocolade
- 1/2tbsp. kokosnootolie
Instructies
- Oven voorverwarmen op 170°C. Vet de bakbodem in.
- Voeg in een middelgrote kom de kokosnootmeel, siroop en kokosolie bij elkaar. Meng tot het deeg zich vormt.
- Druk het deeg gelijkmatig in de voorgevette vorm. Bak tot de randen bruin beginnen te worden.
- Voeg in een kleine blender de maïzena, dadels, 85 ml kokosnootcrème of melk toe. Meng tot een romige en gladde massa.
- Voeg aan een steelpan Erythritol toe. Giet vervolgens het kokosmelkmengsel erop. Verwarm het op een matig vuur en klop of roer als het op een laag pitje komt. Zodra de karamel glanzend en diep goudbruin is, is het klaar.
- Haal van het vuur en voeg de overgebleven kokosnootcrème en zout toe. Roer alles bij elkaar.
- Laat lichtjes afkoelen. Giet over de korst en laat afkoelen in de vriezer.
- Smelt de chocolade en de kokosolie in een kom in de magnetron. Zodra de karamellaag is ingesteld, giet de chocolade over de karamel. Zet terug in de vriezer om op te stellen.
- Geniet ervan!