✔ 100% verse dadels   ✔ Duurzame teelt

✔ Gratis verzending Benelux & Duitsland vanaf € 50,-

Nederlandse Site Engelse site

Dadels bewaren: hoe kun je dat het beste doen?

Om dadels zo lang mogelijk goed te houden, is het van belang dat je deze steenvruchten op de juiste manier bewaart. Vooral van verse dadels kun je lang genieten, zolang je ze maar op een optimale wijze bewaart. Toch zien we dat mensen vaak voor de verkeerde aanpak kiezen. In deze blog laten we je zien hoe je dadels het beste kunt bewaren. Dit kan per soort dadel verschillen. Verse dadels bewaren pak je bijvoorbeeld op een andere manier aan dan het bewaren van gedroogde dadels.

Op welke manieren kun je dadels bewaren? 

Je hebt meerdere opties als je dadels wilt bewaren. Wat de beste optie is, hangt af van wat je met de dadel wilt doen. Het kan zijn dat je de dadels meteen na aankoop wilt consumeren, maar het is ook mogelijk om dadels voor langere tijd te bewaren. Waar kun je dadels zoal bewaren?

Dadels bewaren in de voorraadkast

Zowel verse als gedroogde dadels kunnen in de voorraadkast bewaard worden. Dit is een goede optie als je van plan bent om de dadels snel op te eten. Let hierbij wel op dat verse dadels het best in de koelkast bewaard kunnen blijven. Vanwege de lagere temperatuur binnen een koelkast blijven de dadels langer vers. Check daarnaast of de voorraadkast droog, donker en koel is. Hoe warmer de temperatuur, hoe slechter dit is voor de dadels.

Dadels bewaren in de koelkast

Het is altijd een goed idee om dadels te bewaren in de koelkast. Dankzij de koele temperaturen blijven de vruchten langer vers. Gedroogde dadels kunnen zes tot acht maanden goed blijven in de koelkast. Let hierbij wel op dat na verloop van tijd er een suikerlaagje kan ontstaan. Dit komt niet door de suikers in dadels, maar doordat bij gedroogde dadels er vaak een extra suikerlaagje wordt toegevoegd. Na verloop van tijd is deze laag prominenter aanwezig. Daarnaast zullen sommige dadelsoorten na enkele maanden wat harder zijn geworden. Dit betekent niet dat ze niet meer eetbaar zijn. De verse dadels van Yogi & Yousef zijn zes maanden houdbaar als ze gekoeld bewaard worden.

Dadels bewaren in de vriezer

Je kunt dadels bewaren in de vriezer, maar niet voor iedere soort dadel is dit de beste optie. Gedroogde dadels kun je bijvoorbeeld beter niet in de vriezer bewaren. Ten eerste is dit niet nodig, omdat deze dadelvarianten in de koelkast maanden goed blijven. Maar daarnaast is het zo dat gedroogde dadels vaak al ingevroren zijn geweest. Door iets nogmaals in te vriezen en vervolgens wederom te ontdooien, vergroot je de kans significant dat er bacteriën in de dadels kunnen ontstaan. Dergelijke bacteriën kunnen ervoor zorgen dat je behoorlijk ziek wordt. Daarom kun je gedroogde dadels beter in de koelkast dan in de vriezer bewaren. Verse dadels kun je wel in de vriezer bewaren. Verse dadels blijven hier een half jaar goed.

Hoe kun je het beste verschillende soorten dadels bewaren?

Er zijn een aantal populaire dadelsoorten die vaker gegeten worden dan gemiddeld. Niet iedere dadelsoort kan op dezelfde manier bewaard worden. Daarom vertellen we je hieronder wat de beste manier per soort is om je dadels te bewaren.

Verse dadels bewaren

We hebben je al vaker verteld dat verse dadels gezond zijn. Doordat er geen suikers en andere additieven worden toegevoegd, is een verse dadel beter voor je in vergelijking met een gedroogde dadel. De dadelsoort die wij het vaakst gebruiken is de Dalia Sukari. Deze dadel heeft een heerlijke romige karamelsmaak. Bovendien is deze variant ook goed voor je. Zo bevat de Dalia Sukari dadel niet alleen diverse vitamines en vezels, maar in vergelijking met andere dadelsoorten bevat de Dalia Sukari dadel tot wel vier keer meer mineralen. Zo’n gezonde dadel wil je natuurlijk zo lang mogelijk goed houden.

De dadels van Yogi & Yousef kun je zes maanden bewaren in de koelkast. Het is van belang dat ze gekoeld bewaard worden, bij een temperatuur tussen de 3 en 7 graden Celsius. Het is ook mogelijk om verse dadels in de voorraadkast te bewaren. Afhankelijk van de temperatuur, blijven de dadels in deze omgeving ongeveer vier weken houdbaar. Daarnaast is het invriezen van verse dadels mogelijk. In de vriezer zijn de dadels ongeveer zes maanden houdbaar.

Extra soft dadels bewaren

Bij extra soft dadels is het nog meer van belang dat ze koel worden bewaard. Dit type dadel heeft namelijk een hogere WA waarde. WA staat voor wateractiviteit. Doordat er meer vocht in deze dadelsoort aanwezig is, gaat de kwaliteit sneller omlaag als een extra soft dadel niet koel bewaard wordt. Daarom raden we altijd aan om extra soft dadels in de koelkast te bewaren.

Gedroogde dadels bewaren

Het drogen van een dadel zorgt ervoor dat deze steenvrucht langer bewaard kan blijven. Zolang je een gedroogde dadel op een koele, droge en donkere plek bewaard, kan deze lekkernij tot wel acht maanden goed blijven. Het is hierbij belangrijk dat de gedroogde dadels niet in contact komen met vocht. Een dadel die gedroogd is bevat geen vocht. Komt een gedroogde dadel in contact met vocht, dan wordt dit door de dadel opgezogen. Dit kan leiden tot een beschimmelde dadel. Daarnaast vertelden we je hierboven al dat je een gedroogde dadel beter niet in de vriezer kunt bewaren.

Kun je gevulde dadels bewaren?

Hoe lang je gevulde dadels kunt bewaren, hangt af van het soort gevulde dadel. Als je zelf een gevulde dadel hebt gemaakt, kun je deze vrucht tot twee dagen in een afgesloten bakje opslaan in je koelkast. Koop je één van onze gevulde dadels, dan zijn deze dadels tot minstens tien weken houdbaar na ontvangst.

Verse dadels online bestellen bij Yogi & Yousef

Als je op zoek bent naar smaakvolle verse dadels die je lang kunt bewaren, ben je bij Yogi & Yousef aan het juiste adres. Binnen onze webshop ontdek je een uitgebreid aanbod vol heerlijke producten. Van verse dadels tot aan dadelsiroop, van dadelpasta tot aan chocolade dadels: wij hebben het allemaal. Onze dadels worden duurzaam geproduceerd, en dat proef je. Ontdek zelf onze lekkere producten en neem een kijkje in onze webwinkel.

 • Biologisch
   30,00 View Product
  5.00
  (4)
 • Verse dadels extra zacht zonder pit - doos 3 kg
   24,90 View Product
  4.89
  (28)
 • Out of stock Verse dadels extra zacht zonder pit - doos 3 kg
   31,90 View Product
  4.88
  (24)
 • Biologische dadelpasta doos van 4 kilogram
  Biologisch
   9,90 View Product
  4.82
  (34)
 • Bio verse dadels zonder pit 3kg
  Biologisch
   43,90 View Product
  4.90
  (42)
 • Dadels met chocolade - 1kg in doos
   34,90 View Product
  4.87
  (62)
 • Bio verse dadels zonder pit 3kg
  Biologisch
   47,90 View Product
  4.89
  (65)
 • Box met extra zachte verse dadels - 3 kilo
   38,90 View Product
  4.73
  (96)
 • Dadels (vers) extra zacht 750 gram
   9,90 View Product
  4.92
  (123)
 • Dadelstroop
   3,00 View Product
  4.70
  (135)
 • Verse dadels extra zacht zonder pit - doos 3 kg
   37,90 View Product
  4.83
  (121)
 • Out of stock
  Biologisch
   12,90 View Product
  4.95
  (203)
Gratis verzending Benelux & Duitsland

Vanaf € 50-

Duurzaam geproduceerd

in Saudie Arabië

100% Natuurlijke dadels

Direct van de palmboom

Veilig en snel afrekenen

Betaalmethodes

Yogi & Yousef nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van:

 • – Aanbiedingen
 • – Nieuwe producten
 • – Recepten

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© YogiYousef

De waardering van www.yogiyousef.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 1719 reviews.