✔ 100% verse dadels   ✔ Duurzame teelt

✔ Gratis verzending Benelux & Duitsland vanaf € 50,-

Nederlandse Site Engelse site

FAQ

Hoe kan ik de dadels het best bewaren?

Wanneer je dadels gekoeld bewaard, zijn ze minimaal 2 maanden houdbaar. Echter is dit in de pratijk veel langer. Daarbij moeten de dadels tussen de 3 en 7 °C graden bewaard worden. Vooral de extra soft dadels moeten echt gekoeld bewaard worden om de beste kwaliteit te garanderen. Dit komt omdat de extra soft dadel een hogere WA waarde bevat (hogere wateractiviteit). Hierdoor verliezen de extra soft dadels sneller kwaliteit als ze niet gekoeld worden. In een gewone voorraad kast of kelder zijn de dadels 4 weken houdbaar, maar met hogere temperaturen loopt dit natuurlijk af. Nog even een tip: als je geen ruimte hebt in de koelkast kun je onze dadels ook invriezen! Meer weten over hoe je dadels het beste kunt bewaren? Dat lees je in onze blog

Is Yogi & Yousef duurzaam?

Wij hanteren een zero waste policy en zorgen ervoor dat we bijdragen aan een duurzame voedselindustrie die geeft om meer dan alleen winst maken en verder kijkt dan hun eigen business.

 • Momenteel werken Yogi & Yousef  aan het verder verduurzamen van de dadelteelt in Saudi Arabie, door o.a. het reduceren van de waterverspilling.
 • De gehele oogst wordt gebruikt, geen verspilling. Van de minst mooie dadels maken we heerlijke dadelpasta, gezonde snacks en dadelsiroop. 
 • In 2020 zijn we overgegaan op bioplastic van al onze shareboxes. Wij streven naar een plastic vrij 2021.
 • Wij delen onze dadels met mensen die niet kunnen krijgen of kopen, sharing is caring!
 • Onze snackboxes en shareboxes worden bij een sociale werkplaats ingepakt.
 • ECO CERT gecertificeerde boeren in Saudi-Arabië
 • Workshops die gerund wordt door vrouwen in Saudi-Arabië

Wat maakt de Dalia Sukkary dadel van Yogi & Yousef bijzonder?

Yogi&Yousef Dadels zijn 100% natuurlijk. Onbewerkt, vrij van additieven en zonder toegevoegde suikers. Het is een zachte dadel met een karamel-, nootachtige smaak. Yogi & Yousef dadels groeien in een vruchtbare oase in de Arabische woestijn en bevatten veel voedingsstoffen waaronder Vit. A, B1, B2, C, K & essentiële mineralen (tot 5 x meer dan reguliere dadels). Dit komt door de grond waarin ze groeien, de manier waarop we met onze dadels omgaan en omdat we de dadels koelen na het plukken. Lees hier meer over onze dadels

Bevatten de dadels van Yogi & Yousef insecten?

Vaak leggen insecten eitjes in droge en/of gedroogde dadels. Om te voorkomen dat er insecten in onze dadels terecht komen, plukken we ze als ze zacht zijn (dan zijn ze ook het lekkerst!) Na het plukken koelen we ze direct om ze vers te houden. Hierdoor zorgen wij ervoor dat de insecten het niet interessant vinden om eitjes te leggen in onze dadels.

Waar komt de naam Yogi & Yousef vandaan?

Yogi komt uit Nederland en Yousef komt uit Saudi-Arabië. De twee ontmoeten elkaar in 2010 op de bloemenveiling in Nederland.De samenwerking werpt al snel zijn vruchten af. Lees hier meer over ons verhaal

Waar komen jullie dadels vandaan?

Saudi-Arabië (Al-Qassim Regio). 

Waarom verschillen de dadels wel eens van kleur?

Dadels kunnen qua kleur afwijken van elkaar. De dadel is immers een puur natuurproduct en elke dadel is uniek. Eén van de belangrijkste factoren voor de tintkleur is de locatie van de palmboom. Maar ook het moment van plukken en de positie van de dadel in de tros. Aan de buitenkant van de tros krijgen de dadels een wat lichtere kleur, aan de binnenkant wat donkerder. Al deze factoren geven letterlijk en figuurlijk kleur aan onze Yogi & Yousef dadels. Ondanks het verschil in kleur, is er geen verschil is in kwaliteit. De Yogi & Yousef dadel blijft even heerlijk zoet en zacht!

Hoeveel dadels zijn gezond?

Dadels zijn een gezonde snack. Alhoewel je er niet te veel van moet nemen, kun je gerust een paar per dag eten. Per stuk bevat een dadel namelijk zo’n 29 kcal. 

Gratis verzending Benelux & Duitsland

Vanaf € 50-

Duurzaam geproduceerd

in Saudie Arabië

100% Natuurlijke dadels

Direct van de palmboom

Veilig en snel afrekenen

Betaalmethodes

Yogi & Yousef nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van:

 • – Aanbiedingen
 • – Nieuwe producten
 • – Recepten

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© YogiYousef

De waardering van www.yogiyousef.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 1760 reviews.